Ga naar hoofdinhoud

GP Mierlo voor Heyligers en FFw88: ‘Hij springt fantastisch!’

Rob Heyligers met Ffw88 Foto: Eva van den Adel

Rob Heyligers was met - de voor buitenlanders onbegrijpelijk genaamde - FFw88 MB (v. Azteca Vdl) de snelste foutloze combinatie in de Grote Prijs van Mierlo. Tweede werd Rodrigo Almeido met Roscoe (v. Diarado) voor Portugal. Daarmee hielden de dubbel nul rondjes op, van de zeven barrage-combinaties hielden alleen Heyligers en Almeida het hout in de lepels.

Het brons ging naar de Zweedse Malin Parmler en JK Horsetrucks Hopefull (v. Mr. Blue), de snelste vierfouter. Ook Maikel van der Vleuten geraakte met Canisha (v. Cancara) tot de barrage, hij was net iets langzamer dan Parmler en kwam dus naast het podium terecht. Ook Jarno van Erp, Kristian Houwen en Lisa Bongers schopten het tot de barrage.

Tijdfouten in het basisparcours

Het deelnemersveld in de barrage was mede zo beperkt omdat de toegestane tijd van 70,00 seconden in het basisparcours aan de krappe kant bleek. Liefst vier combinaties bleven zonder springfouten, maar kregen een strafpunt voor tijd aan hun broek.

Volgend jaar naar het NK?

Heyligers liet na afloop weten erg tevreden te zijn met FFw88. “hopelijk kan ik dit jaar ook in Eindhoven meedoen aan de Grote Prijs, hij springt fantastisch.”Op de vraag hoe lang het publiek nog ‘effe moet wachten’ om de combinatie te zien bij het NK Senioren beloofde Heyligers: “Als het blijft zoals het nu is, dan doe ik volgend jaar mee.” Waarvan akte.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook