Ga naar hoofdinhoud

GP Mierlo voor Heyligers en FFw88: ‘Hij springt fantastisch!’

Rob Heyligers met Ffw88 Foto: Eva van den Adel
Rob Heyligers was met - de voor buitenlanders onbegrijpelijk genaamde - FFw88 MB (v. Azteca Vdl) de snelste foutloze combinatie in de Grote Prijs van Mierlo. Tweede werd Rodrigo Almeido met Roscoe (v. Diarado) voor Portugal. Daarmee hielden de dubbel nul rondjes op, van de zeven barrage-combinaties hielden alleen Heyligers en Almeida het hout in de lepels.

Het brons ging naar de Zweedse Malin Parmler en JK Horsetrucks Hopefull (v. Mr. Blue), de snelste vierfouter. Ook Maikel van der Vleuten geraakte met Canisha (v. Cancara) tot de barrage, hij was net iets langzamer dan Parmler en kwam dus naast het podium terecht. Ook Jarno van Erp, Kristian Houwen en Lisa Bongers schopten het tot de barrage.

Tijdfouten in het basisparcours

Het deelnemersveld in de barrage was mede zo beperkt omdat de toegestane tijd van 70,00 seconden in het basisparcours aan de krappe kant bleek. Liefst vier combinaties bleven zonder springfouten, maar kregen een strafpunt voor tijd aan hun broek.

Volgend jaar naar het NK?

Heyligers liet na afloop weten erg tevreden te zijn met FFw88. “hopelijk kan ik dit jaar ook in Eindhoven meedoen aan de Grote Prijs, hij springt fantastisch.”Op de vraag hoe lang het publiek nog ‘effe moet wachten’ om de combinatie te zien bij het NK Senioren beloofde Heyligers: “Als het blijft zoals het nu is, dan doe ik volgend jaar mee.” Waarvan akte.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook