Ga naar hoofdinhoud

Eerste onderdeel NK springen Senioren gewonnen door Jur Vrieling

Jur Vrieling met Chabada de l'Esques.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Als een van de eerste starters zette Jur Vrieling in Deurne in het tabel C springparcours meetellend voor het Nederlands kampioenschap een tijd neer waar de rest van het veld de tanden op stukbeet. Met Chabada de l'Esques (v.Quebracho Semilly) won hij het eerste onderdeel en de bijbehorende 5000 euro. Jack Ansems zat hem met Flierefluiter (v.Zirocco Blue VDL) vlak op de hielen maar moest toch genoegen nemen met de tweede plaats. Derde werd Marc Houtzager met Holly Moley (v.Verdi).

51 deelnemers doen deze week een gooi naar de titel Nederlands Kampioen bij de springruiters. Van hen worden Willem Greve met Grandorado TN (v.Eldorado vd Zeshoek) en Jur Vrieling met Long John Silver 3 (v.Lasino) de grootste kans toegedicht om de titel uiteindelijk binnen te slepen.

Als zesde starter zette Jur Vrieling met Chabada de l’Esques (v.Quebracho Semilly) de toon door een foutloos parcours te rijden in 64.74 seconden.

Bart Bles kreeg met El Rocco een fout en nestelt zich op de tweede plaats met zes seconden achterstand op Vrieling. Zolang je binnen de acht seconden blijft zit je goed voor het eindklassement over drie onderdelen.

Zoals verwacht meldt Willem Greve zich vooraan. Het is dat hij een fout kreeg met Highway TN (v.Eldorado vd Zeshoek) anders zou hij de leiding hebben gepakt. Nu heeft hij de tweede plaats van Bles overgenomen in 67.28 seconden.

13 combinaties in de ring geweest en de top drie is nog hetzelfde.
Vooralsnog blijkt het een lastige opgave want van de 17 starters is het alleen Vrieling gelukt foutloos te blijven.

Nette prestatie van Niels Tacken met Alexia Z (v.Andiamo) die de tweede foutloze rit produceert in een tijd van 70.52 seconden, goed voor de vierde plaats voorlopig.

De volgende kanshebber zal zijn Jack Ansems met Flierefluiter (v.Zirocco Blue VDL) die over negen nummers de piste binnen moet.
Gerco Schröder reed een strakke rit maar door de fout op de laatste werd hij teruggeworpen naar de voorlopig zevende plaats.

Knap gereden parcours van Bas Moerings met Ipsthar (v.Denzel van ’t Meulenhof) die zich met een foutloze rit brutaal als derde rangschikt in het tussenklassement.

Lang kon hij niet genieten van die derde plaats want die is hem gelijk weer ontnomen door Lars Kersten met Hallilea (v.Zirocco Blue VDL) die een tijd van 67.79 seconden liet noteren.

Met Hessel Hoekstra hebben we 21 starts gehad en gaat de sleeppauze beginnen.
In de tussenstand staat de top negen binnen een springfout afstand van de leider Jur Vrieling.

  1. Jur Vrieling
  2. Willem Greve
  3. Lars Kersten
  4. H.J. Schuttert
  5. Bas Moerings
  6. Doron Kuipers
  7. Bart Bles
  8. Niels Tacken
  9. Gerben Morsink

Het is nog even wachten tot we bij de laatste 18 van de startlijst zijn beland. Daar zitten de grootste kanshebbers en de hoop is dat die wat spanning in de wedstrijd kunnen brengen want vooralsnog is het niet geweldig.

Puike rit van Patrick Lemmen die met Exit Remo (v.San Remo) alle balken in de lepels laat en zich met 69.70 seconden op de zevende plek terugziet.

Daar is ‘ie dan, de man in vorm, de jarige Jack Ansems en de schimmel Flierefluiter!
Fantastisch resultaat en zo safe als een huis. Tweede plaats voor Ansems.

Maikel van der Vleuten gaat dit jaar niet meedoen om de medailles want zijn twee springfouten gaat hij in de rest van het concours niet meer recht breien.

Tot nog toe geen verrassingen. Geen favorieten die door de mand zijn gevallen en geen outsiders die heel hoog scoren.

Harrie Smolders in de ring en het is een vraagteken wat van hem te verwachten. Une de L’Othain (v.Conterno Grande) is nou niet een paard waarvan je gelijk denkt dat die kans maakt op de titel maar Harrie is Harrie.

Dat gaat ‘m inderdaad dit jaar niet worden want ook al was de basistijd van Smolders snel met 65.92 seconden, de drie springfouten doen hem de das om.

Marc Houtzager met Holly Moley (v.Verdi) bevestigt zijn rol als kanshebber op een medaille en pakt de derde plaats in het klassement. Zijn paard sprong een zuivere ronde en heeft de goede vorm van de afgelopen weken nog steeds te pakken.

Nog zeven te gaan en de hoop/verwachting is dat die het klassement nog wel een beetje door elkaar gaan husselen.

Bart Bles met Gin D (v.Clinton) een kanshebber op een van de medailles krijgt een springfout en staat daarmee op de dertiende plaats.

Hele knappe prestatie van Leopold van Asten die met VDL Groep Elegant Hero Z (v.Echo van ’t Spieveld) de vierde plaats grijpt.

Mel Thijssen met Florida Balia NL (v.Butique) heel netjes. Aanvallend gereden, jammer van dat foutje maar nog steeds een mooie dertiende plaats.

Willem Greve doet wat hij moet doen en stuurt Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek) nul naar huis in 67.80 seconden. Daarmee blijft hij binnen een marge van vier strafpunten en kan hij nu gaan beginnen aan zijn foutloze omlopen daar waar anderen fouten krijgen.

Als Vrieling binnenkomt als laatste starter met Long John Silver 3 (v.Lasino) weet hij dat hij de proef gewonnen heeft, hij weet alleen nog niet met welk paard. Toen hij een fout kreeg op insprong dubbel wist hij het zeker. Met Long John Sliver staat hij op een score die nog steeds goud, zilver of brons kan betekenen als hij de rest van het toernooi foutloos weet te blijven.

Uitslag
Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.