Ga naar hoofdinhoud

Kaarten flink geschud in tweede onderdeel NK junioren

Elize van de Mheen, hier met Unfinity Bois Margot. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Het Nederlands kampioenschap springen kent een nieuwe klassementsleider in Elize van de Mheen. De amazone ging in het tweede onderdeel direct vol gas van start met de Verdi-zoon Ferdinand B en hield de lei schoon. Met verreweg de snelste tijd (66,95) schoof ze van de bronzen positie door naar de gouden positie. Gerrit Veenstra kreeg een balk op de oxer en moest daardoor de leiding afstaan.

In het bijna veertig combinaties tellende deelnemersveld kwamen er slechts vier met nul strafpunten de ring uit. De tijd stond krap en de junioren moesten flink doorrijden om binnen de toegestane tijd over de finish te komen. Elize van de Mheen had de snelheid er goed in en het ritme lag hoog en kreeg direct na het passeren de finish de handen van het publiek op elkaar.

Veenstra zakt in klassement

In het snelheid- en wendbaarheidsparcours van donderdag greep Gerrit Veenstra met Horion de Libersart-zoon Loridon van T&L de zege en reed vandaag als laatste de ring binnen. De ruin zette iets te vroeg af voor de oxer en toucheerde de balk, wat resulteerde in vier strafpunten. Veenstra hield de schade toch redelijk beperkt door binnen de toegestane tijd (69,23) te finishen. Hij neemt nu de zilveren positie in.

Thijssen op brons

Een uitgekiende rit bracht Mel Thijssen naar een derde plaats in het tussenklassement. Met de over veel vermogen beschikkende Mylord Carthago-zoon Go Go Jumbo bleef ze met een foutloze rit en 70,29 op de teller net binnen de toegestane tijd. In het tweede onderdeel leverde haar dat de vierde plaats op, achter Philippe Houtackers met Concano (v. Come On) en Elike Morsink met Dakina II (v. Indoctro).

Uitslag tweede onderdeel.
Tussenstand.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook