Ga naar hoofdinhoud

Titel bij young riders voor Lars Kersten

Lars Kersten met H-Cassino. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het waren lastige en selectieve parcoursen de afgelopen dagen, bij het kampioenschap voor de young riders. Ook vandaag was het niet eenvoudig en werden de kaarten nog eens geschud. Kersten liet met H-Cassino (v. Torino) na een balk in de eerste manche geen steek meer vallen en het kampioenschap voor hem.

Uiteindelijk was het Mel Thijssen met Cartolana (v. Cartogran) die als eerste het hout hoog hield in de tweede manche van de derde ronde. Het was genoeg voor de winst in de derde ronde, maar 0,46 strafpunt uit ronde 1 weerhield haar van de Nederlandse titel. Kersten, die na haar reed, bleef rustig onder de druk en liet ook geen balk meer vallen.

Mel Thijssen met Cartolana, zilver bij young riders NK 2019. Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Laatste starter Bas Moerings leek met Fosther (v. Vigo d’Arsouilles) op weg naar het kampioenschap maar kwam wat traag door het laatste parcours. Toen hij bovendien niet uitkwam op de tweede helft van de dubbel, was het pleit beslist. Moerings mocht uiteindelijk het brons mee naar huis nemen.

Bas Moerings en Fosther werden derde op het NK 2019 young riders. Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

 

Uitslag derde ronde

Uitslag kampioenschap

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Titel bij young riders voor Lars Kersten

  • Marcel Dufour

    Ik vraag me serieus af waarom een Nederlands Kampioenschap voor Young Riders over een 1.40 proef en twee 1.45 proeven wordt gehouden als het Europees Kampioenschap voor Young Riders opent met een 1.45 jacht en daarna alleen nog maar 1.50 proeven.

    Dat er in Nederland dan tijdens een kampioenschap minder Youg Riders mee zullen doen mag geen reden zijn om dan de eisen maar te verlagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook