Ga naar hoofdinhoud

Rens Kuijten oppermachtig in Nederlands Kampioenschap Veteranen

Rens Kuijten schreef zojuist het Nederlands Kampioenschap van de Veteranen op zijn naam. De 68-jarige Kuijten was in een 13-koppige barrage zijn concurrenten te snel af. Marcel Billet pakte het zilver en Nico Knoppert kreeg het brons omgehangen.

13 van de 39 combinaties hielden in het basisparcours de nul op het scorebord en mochten gaan strijden om de titel in de barrage. Het was uiteindelijk Rens Kuijten die met Flower K (v.Zamier K) de snelste tijd neer zette met een foutloze ronde. Kuijten klokte 40,73 en was daarmee tweeënhalve seconden sneller dan de nummer twee.

Top vijf

Marcel Billet probeerde Kuijten van de gouden positie af te gooien maar kwam net tekort. De 66-jarige ruiter stuurde zijn Cantos-dochter Carolina BS rond in 43,26 seconden en pakte uiteindelijk de zilveren medaille. Nico Knoppert en Gibilon SSF (v.Phin Phin) kwamen binnen in 43,81 en bleef daarmee steken op de bronzen positie. Klaas Mostert had twee troeven in de barrage; de achtjarige General Darco (v.Darco) en de tienjarige Egano (v.Ustinov). Met General Darco eindigde Mostert net naast het podium op een vierde plaats en Egano was goed voor de vijfde plaats in het kampioenschap.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook