Ga naar hoofdinhoud

Olympiade-ruiter Kevin Babington verlamd na val in Grand Prix-kwalificatie

Kevin Babington met Shorapur. Foto: Amy Dragoo/ www.arnd.nl

De Ierse spring- en oud Olympiade-ruiter Kevin Babington heeft zijn nek gebroken door een zware val van zijn toppaard Shorapur (Stakkato Gold x Drosselklang II). De 51-jarige ruiter was onderweg in de Grand Prix-kwalificatie op de Hampton Classic Horse Show op vrijdag. Babington is met verlammingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Kevin Babington die al geruime tijd in Amerika woont en werkt, won vier jaar geleden de 4* Grand Prix op de Hampton Classic Horse Show. De geboren Ier was gebrand op een nieuwe zege. In de kwalificatie op vrijdag kwam de springruiter echter zwaar ten val. Met ernstig nekletsel moest de ruiter naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Details over de ernst van de verwondingen zijn niet bekend, wel dat Babington deze week nog geopereerd wordt. Vrienden zijn een actie gestart op Facebook om geld in te zamelen voor de ruiter.

Babington was lid van het Ierse team op de Olympische Spelen in Athene in 2004. Hij werd daar individueel vierde met Carling King (v. Clover Hill). Het paar was twee jaar eerder op de WEG in Jerez individueel achtste geworden. Op de Europese kampioenschappen in Arnhem won Babington met het Ierse team goud.

De afgelopen jaren reed Kevin Babington vrijwel alleen wedstrijden in Amerika. In juli was er nog een opmerkelijk succes voor de ruiter toen hij de eerste drie plaatsen van de nationale Grand Prix van de Lake Placid Horse Show in New York wist binnen te halen met Shorapur, Super Chilled (v. Gelvin Clover) en Mark Q (v. Obos Quality 004).

Kevin Babington heeft zijn thuisbasis in Allentown, New Jersey en in de wintermaanden verhuist hij naar Florida.

Bron The Irish Examiner

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook