Ga naar hoofdinhoud

Olympische hengst Warrior ter dekking in België

Jamal Rahimov met Warrior in Caen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Onder Jamal Rahimov liep de KWPN gefokte Warrior op de Olympische Spelen in Londen en boekte tot eind 2018 aansprekende resultaten in de internationale springpistes. De AES goedgekeurde zoon van Tangelo van de Zuuthoeve gaat aan zijn fokkerijcarrière beginnen bij dekstation T & L van Luc Tilleman in België.

De zestienjarige Warrior werd gefokt door L. de Bruijn uit Liessel. De KWPN’er kreeg zijn dekbrevet niet bij het KWPN, maar bij het AES. Als jong paard kwam Warrior via Euro Horse, Harrie Smolders zat ook nog even in het zadel van de hengst, terecht bij Jamal Rahimov. De ruiter uit Azerbeidzjan wist zich met de zoon van Tangelo van de Zuuthoeve te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Het paar eindigde op de 60ste plaats.

In 2014 was er voor het paar een 22ste plaats in de wereldbekerfinale in Lyon. Later in het jaar kwam Rahimov met de hengst in actie op de wereldruiterspelen in Caen en in 2015 op het EK in Aken. Hij behaalde talrijke overwinningen en ereplaatsen op het hoogste niveau. De afgelopen twee jaar liep het duo regelmatig in de prijzen op 1,45m-niveau.

“We zijn zeer tevreden dat de hengst Warrior is toegekomen in ons dekstation te Kieldrecht”, schrijft Luc Tilleman op de website.

Bron Horseman/T&L

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook