Ga naar hoofdinhoud

Opglabbeek: Topprestaties Geerink, Lammers en Houtackers

Sander Geerink. Foto: Wendy Scholten

In het Belgische Opglabbeek leverden Sander Geerink, Joy Lammers en Yves Houtackers gisteravond in de Big Tour stuk voor stuk een topprestatie. Alle drie de combinaties plaatsen zich voor de barrage en eindigden bij de beste acht.

Maar liefst 21 combinaties bereikten de barrage, waardoor het een hevig strijd om de eerste plaats werd. De top vijf zaten allemaal binnen één seconde van elkaar af. De winst in de 1,45m Longines Ranking proef was uiteindelijk voor de Italiaan Michael Christofoletti en de Balou du Rouet-nakomeling Belony.

De man in vorm

Sander Geerink zette het beste Nederlandse resultaat neer. De man uit Gelselaar is in vorm; vorig weekend in Lichtenvoorde haalde Geerink ook de nodige prijzen binnen. Dit keer werd Sander met Expert (v.Tangelo vd Zuuthoeve), sinds september onder het zadel van Geerink, vijfde in de 1,45m rubriek. Sander: “Ik reed een ronde met beleid, en wel voor de winst. Ik wou wel winnen, maar een lijntje lukte niet volgens plan, waardoor ik wat tijd verloor.” Een mooie vijfde plaats was het uiteindelijke resultaat. “Dan moet het zondag maar lukken” besloot Geerink gemotiveerd.

Lammers en Houtackers

In diezelfde rubriek behaalden Joy Lammers met First Boy B.B. (v.Hamlet) en Yves Houtackers met Vinci de Beaufour (v.Diamant de Semilly) ook de barrage en eindigden in de top van het klassement. Lammers eindigde op een zevende plaats in de rubriek, net voor landgenoot Houtackers die als achtste op mocht stellen.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook