Ga naar hoofdinhoud

Oranje boven: Frank Schuttert en Maikel van der Vleuten 1 en 2 in Barcelona

In de 1,45m rubriek voorafgaand aan de finaleproef van de FEI Nations Cup finale 2018 geeft de Oranjejassen alvast een goed voorgevoel. Frank Schuttert wint Caixabank Trophy met Jos Lansinks Claus Dieter (Clarimo x Cantus) en Maikel van der Vleuten (reserveruiter Team NL) pakt de tweede plaats met Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines), een achtjarige ruin die Van der Vleuten sinds dit voorjaar onder het zadel heeft.

Claus Dieter, genoemd naar zijn fokker Klaus Dieter Schmidt, werd dit jaar aangeschaft door Jos Lansink. De Holsteiner ruin is bij Lansink op stal door Frank Schuttert omgeschoold naar een paard dat meer kan dan alleen fantastisch derby’s springen. Claus Dieter is namelijk een echte derbyspecialist.

Sterker nog, hij werd onder Gilbert Tillmann zowel in 2017 als in 2018 tweede in de loodzware Hamburger Derby. Nu begint hij onder Schuttert ook steeds beter te springen in klassieke parcoursen. In Münster was er de 8ste plaats in de Grote Prijs, vandaag in Barcelona de winst.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook