Ga naar hoofdinhoud

Oranje boven: twee maal het volkslied in Arezzo

De Nederlanders zijn goed bezig in Arezzo. Gisteren reden Harrie Wiering, Kim Emmen, Lisa Nooren, Lisa van de Beek mee in de top van de klassementen. Vandaag klonk twee maal het Wilhelmus voor Harrie Wiering en Sander Geerink en pakten Kim Emmen, Suus Kuyten, Lisa Nooren, en Jens van Grunsven nog een paar mooie plaatsingen mee.

In de Gold Tour 1,40m van gisteren werd Harrie Wiering met de Olympic Fire-zoon Oberon tiende en eindigde Kim Emmen als veertiende met Teavanta II C Z (v.Treasure). In de Silver Tour 1,40m waren Lisa Nooren en Floris (v.Pierrot) goed voor een vierde plaats. Lisa van de Beek werd met Felice Vive (v.Corland) zesde en Kim Emmen en Delvaux (v.Chacco-Blue) eindigden als negende in de rubriek.

Oranje boven op vrijdag

Vandaag galmde het Nederlandse volkslied twee keer door de speakers van Arezzo. In de Silver Tour 1,40m streden Harrie Wiering en Sander Geerink om de Nederlandse eer. De eerste werd eerste met Fantasy Colada (v.Azteca), de tweede moest met Donner IK (v.Deauville T&L) in Wiering zijn meerdere erkennen en werd tweede. In de Gold Tour 1,45m waren Kim Emmen en Teavanta II C Z de beste Nederlandse combinatie met een negende plaats. Waar het Sander in de Silver Tour niet lukte, lukte de ruiter het wel in de Gold Tour 1,40m. Geerink was met Pandora (v.Perigueux) zijn concurrenten te snel af en zorgde voor de tweede Nederlandse overwinning van vandaag. Suus Kuyten werd zesde met Folinda (v.Van Gogh) en Emmen (Gikke) en Nooren (VDL Groep Sabech d’Ha) bezetten de tiende en elfde plaats.

Gold Tour LR 1,45m

In de Gold Tour Longines Ranking 1,45m rubriek van vanmiddag greep Lisa Nooren net naast de overwinning. De amazone eindigde met VDL Groep Centora de Wallyro (v.Dobel’s Cento) als tweede achter de Italiaan Emanuele Gaudiano en Kingston van het Eikenhof (v.Epleaser). Geerink en Comino (v.Cassini II) plaatsten zich als zevende in de proef en Kuyten (Dallas du Domaine Z) en van Grunsven (Cika) werden elfde en twaalfde.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook