Ga naar hoofdinhoud

OS-hengst Balougraf ESC sterft in parcours door aorta breuk, ruiter in ziekenhuis

Balougraf ESC Foto: Equitaris-Grömping

De dood van het springpaard Balougraf ESC overschaduwde het concours 'Bergisch Classics' in Bergisch Gladbach. Tijdens de barrage van de Grote Prijs kwam de zoon van Baloubet du Rouet aan het struikelen en viel om even later te sterven. Zijn ruiter Martin Sterzenbach raakte gewond bij de val en moest naar het ziekenhuis. Na het overlijden van de dertienjarige hengst werd de wedstrijd afgelast.

Martin Sterzenbach reed zijn beste paard Balougraf in de Grote Prijs van de Bergisch Classics. Ze waren het tiende paar in de barrage toen midden in het parcours de dertienjarige Holsteiner in de landing struikelde en viel. Balougraf stierf direct aan een vermoedelijke aorta breuk. Sterzenbach werd na een nabij gelegen kliniek gebracht.

Duits kampioen beroepsruiters

De 55-jarige Martin Sterzenbach won dit voorjaar met Balougraf het Duitse kampioenschap voor beroepsruiters in Bad Oeynhausen. Het was voor de derde maal dat het paar op het podium stond van het kampioenschap en voor de derde keer was de zoon van Baloubet du Rouet het beste paard in de finale met ruiterwissel.

Bron St.Georg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook