Ga naar hoofdinhoud

Paardentransfers: Valdocco des Caps en Houdini wisselen van ruiter

Voor en in dit Olympische jaar veranderen veel paarden van ruiter. Valdocco des Caps (v.Number One d'Iso un Prince) betrad afgelopen september de stallen van Cian O'Connor en vertrekt nu alweer naar een nieuwe ruiter. Sergio Alvarez Moya zal de teugels van de 11-jarige ruin overnemen. O'Connor heeft in de KWPN'er Houdini van de Dijk (v.Vigo d'Arsouilles) zijn nieuwe troef gevonden.

O’Connor geeft Valdocco des Caps af aan Sergio Alvarez Moya en krijgt daar de achtjarige Houdini van de Dijk voor terug. Op Instagram zette Moya foto’s van Valdocco en meldde dat de Number One d’Iso un Prince-zoon nieuw toegevoegd is aan zijn team. Moya verkocht onlangs zijn toppaard Jet Run aan Karen Polle en had een nieuwe troef nodig. Met Valdocco des Caps kan Moya weer verder op het hoogste niveau.

Houdini naar O’Connor

In ruil voor Valdocco gaf Moya Houdini van de Dijk af aan O’Connor. Het getalenteerde fokproduct van J.C.M. Bruurs heeft tot nu twee maal 1.45m gesprongen met Moya en zal met O’Connor tot nog grotere hoogte kunnen gaan stijgen. Valentijn de Bock leidde Houdini van de Dijk op, daarna nam Abdel Saïd plaats in het zadel en na twee maand werd Moya de ruiter van Houdini. Nu is het de beurt aan Cian O’Connor om de negenjarige Vigo d’Arsouilles-zoon verder naar het hoogste niveau op te leiden.

Bron: Instagram/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook