Ga naar hoofdinhoud

Peter Moloney wint met nieuwe aanwinst Ornellaia 4* GP Vejer

Peter Moloney won met Ornellaia in 2019. Foto: Manuel Queimadelos / Oxer Sport
Het eerste internationale optreden van Peter Moloney met John Whitakers voormalige springpaard Ornellaia (v. For Pleasure) was dit weekend op de Sunshine Tour in Vejer De La Frontera. Na een ronde in een lage rubriek en de rankingproef op vrijdag liet de Ierse springruiter zondag de veertienjarige merrie schitteren in de Grand Prix. Het paar won de wedstrijd na een snelle barrage. Moloney: "Dit is een geweldig resultaat!"

De For Pleasure-dochter Ornellaia kwam in 2015 onder het zadel van John Whitaker. De Brit had veel succes met de talentvolle merrie. Het leidde tot een teamplaats voor de Olympische Spelen in Rio. In juni vorig jaar kwam Anna-Julia Kontio in het zadel van Ornellaia. De Finse won onder meer de Grand Prix van Rouen.

Sinds november niet gesprongen

Onlangs werd de merrie toegevoegd aan de paardenstapel van Peter Moloney die haar voor het eerst startte deze week in Vejer. “Ze voelde fantastisch”, reageerde de Ier na zijn zege in de Grand Prix. “Dit is mijn eerste wedstrijd met haar. Ik sprong een lage rubriek op donderdag en daarna de rankingproef op vrijdag waarin ze foutloos was. Ik heb haar toen bewust geen barrage gereden en dat betaalde zich uit vandaag. Het voelde heel goed, ze had sinds november niet meer gesprongen, en ze is nieuw voor me. We zijn nog steeds aan het uitproberen hoe ze het beste springt, dit is dus een geweldig resultaat!”

Zwiteser Pfyffer tweede

Moloney reed in de barrage van de Grand Prix de snelle tijd van 43,25 seconden en versloeg de Zwitser Carlo Pfyffer op Intermezzo (v. Kashmir van Schuttershof) met ruim een seconde. De derde foutloze ronde kam op naam van de Zweed Fredrik Jönsson met Cold Play (v. Contendro I).

Eric van der Vleuten

Voor Nederland reed Eric van der Vleuten zich naar de dertiende prijs met Wunschkind 19 (v. Casall). Van der Vleuten had in het basisparcours een balk opgelopen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron World of Showjumping/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.