Ga naar hoofdinhoud

Philippaerts pakt 1,45m Maastricht, zes Nederlanders in top twaalf

Nicola Philippaerts en H&M Harley van den Bisschop. Foto: FEI/Jim Hollander.

Nicola Philippaerts won zojuist de CSI4* 1,45m rubriek op Jumping Indoor Maastricht. De Belg was zijn 79 concurrenten in het direct op tijd parcours te snel af en schreef de rubriek op zijn naam. Maar liefst zes Nederlanders plaatsten zich bij de beste twaalf in de rubriek, van wie Kevin Jochems het beste resultaat neerzette.

Philippaerts stuurde zijn Ukato-dochter Edita snel rond in 46,90 seconden en dook daarmee onder de tijd van, de op dat moment al dertig combinaties aan de leiding staande, Piergiorgio Bucci. Philippaerts greep de overwinning en verwees de Italiaan met Cochello (v.Casall) naar de tweede plaats. Pieter Clemens werd met Lillebebegaards Amaflair (v.Amarone) derde en maakte het podium compleet.

Top twaalf

Zes Nederlandse combinaties pakten in de 4* proef een topklassering. Het beste Nederlandse resultaat kwam op naam van Kevin Jochems. Jochems reed Kyamant van ’t Spieveld (v.Diamant de Semilly) naar een vijfde plaats, net voor Gerco Schröder en Glock’s Debalia (v.Numero Uno). Zowel de achtste (Benur du Romet) als de twaalfde prijs (Silbermond) werd overhandigt aan Frank Schuttert. Leopold van Asten (VDL Groep Alexia) en Gerben Morsink (Navarone Z) eindigden tiende en elfde.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook