Ga naar hoofdinhoud

Philippe Guerdat bondscoach Braziliaanse springruiters

Philippe Guerdat en Kevin Staut in Rio. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De Braziliaanse federatie heeft gisteren bekend gemaakt dat Philippe Guerdat de nieuwe bondscoach van de springruiters wordt. De Zwitser werd eind vorig jaar door de Franse bond ontslagen waar hij sinds 2013 in dienst was. De 68-jarige vader van topruiter Steve Guerdat werd door de Franse ruiters genoemd als een van de beste coaches van de nationale ploeg. 

Voordat Philippe Guerdat bondscoach werd van de Fransen, was hij actief als coach van Oekraïne, Spanje, de jeugd van Zwitserland en de Belgische springruiters. Zijn grootste succes was het winnen van de gouden medaille met het Franse team op de Olympische Spelen in Rio. De tegenvallende prestaties op de WEG in Tryon kostte Guerdat de kop.

Ticket voor Tokio

De Brazilianen hebben Guerdat binnengehaald met als eerste doel bij de eerste drie te eindigen op de PanAm Games begin augustus. Hier wil het land een ticket bemachtigen voor de Olympische Spelen in Tokio. Pedro Paulo Lacerda, directeur van de Braziliaanse bond, zegt op de website Revista Horse: “We hebben veel vertrouwen in het werk en de ervaring van Phillipe Guerdat, hij was de coach was van het huidige Olympische kampioensteam.”

Nations Cup La Baule

De eerste wedstrijd die de Braziliaanse springruiters onder leiding van Guerdat rijden is de Nations Cup in La Baule, half mei. Vorig jaar won het land daar de landenwedstrijd met Luiz Felipe de Azevedo Filho op Chaccomo, Felipe Amaral op Germanico T, Yuri Mansur op Vitiki en de topcombinatie Pedro Veniss en Quabri de L’Isle.

Bron Revista Horse

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook