Ga naar hoofdinhoud

Philippe Guerdat stopt als bondscoach Franse springruiters

Philippe Guerdat en Kevin Staut in Rio. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Zes jaar was Philippe Guerdat bondscoach van het Franse springteam. De Franse hippische bond maakte gisteren bekend dat aan de samenwerking met de Zwitser een einde komt. Oorzaak van de scheiding is dat het springteam zich niet voor de Olympische Spelen van Tokio kon kwalificeren.

De Franse bond zei in de verklaring dat ze het oude systeem willen opheffen en geheel reorganiseren. Natuurlijk was het voor de bond een flinke slag dat het team in Tryon de kwalificatie voor de Olympische Spelen misliep. Het kost Philippe Guerdat, vader van de Zwitserse topruiter Steve, de kop.

Team goud in Rio

Guerdat verruilde destijds zijn functie als chef d’équipe van de Belgen voor het Frans springteam. Hij volgde in Frankrijk Henk Nooren op. In zijn eerste jaar als bondscoach wonnen de Fransen de finale van de Nations Cup in Barcelona. Hoogte punt was de gouden medaille met het team op de Olympische Spelen in Rio. Daarna bleven de successen uit. In Tryon op de wereldruiterspelen werden de Fransen teleurstellend negende waardoor ze zich niet kwalificeerden voor de Spelen van 2020 in Tokio. Het jaar werd nog goed gemaakt door een tweede plek in de finale van de Nations Cup serie.

De bond is met Philippe Rozier in gesprek als opvolger voor Guerdat.

Bron Spring-reiter.de

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Philippe Guerdat stopt als bondscoach Franse springruiters

  • Marcel Dufour

    Maakt compleet niets uit voor het resultaat wie de bondscoach is.
    Anders dan met andere sporten kun je als coach tijdens de wedstrijd niets wijzigen of reservespelers inzetten om van tactiek te veranderen.
    Een coach ontslaan vanwege het uitblijven van aansprekende resultaten slaat dan ook nergens op.

    Zelfs een team van de beste 4 ruiters van de wereldranglijst kan in de springsport zomaar ergens achteraan eindigen als het dubbeltje net niet de juiste kant op valt dat concours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook