Ga naar hoofdinhoud

Piet Raijmakers Jr beslist vroeg 3* Small Tour in Kessel

Piet Raijmakers Jr met Van Schijndel's Olaya Z. Foto: Daniëlle Smits / www.arnd.nl

De eerste rubriek van de vrijdag op JPM International in Kessel kwam in handen van Piet Raijmakers Jr. Al vroeg in de rubriek reed hij met Van Schijndel's Olaya Z (v. Ogano Sitte) een foutloze ronde in de snelste tijd van 64,66 seconden. Het Zuid Nederlandse feestje in de 3* 1,40m-proef werd compleet gemaakt door de tweede plek van Leon Thijssen met Faithless MVDL (v. Ukato) en de vierde plaats van John Steeghs en Indigo (v. Numero Uno).

39 combinaties gingen vanmorgen in de Small Tour 1,40m direct op tijd van start. Met startnummer 9 stuurde Piet Raijmakers de elfjarige merrie Van Schijndel’s Olaya Z snel en foutloos rond. Met de 64,66 seconden legde de ruiter uit het Brabantse Asten de lat hoog voor zijn concurrenten. Met de Zangersheide-merrie heeft Raijmakers dit jaar al negen top tien klasseringen gehaald op 1,40m-1,45m niveau, waarvan twee overwinningen. Daar kwam vanmorgen de derde zege bij toen bleek niemand hem meer voorbij kwam.

Leon Thijssen klokte met de Ukato-dochter Faithless MVDL een tijd van 65,06 seconden, goed voor de tweede plek. In de tijd van 67,92 seconden werd de Noorse amazone Jenny Krogsaeter derde op Flora d’Auzay (v. Cardento). John Steeghs werd vierde op Indigo in 69,65 seconden.

Willem Greve met Kyrlanthe (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Hendrik-Jan Schuttert op Lucifer (v. Akarad Hero Z) werden zesde en zevende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.