Ga naar hoofdinhoud

Piet Raijmakers jr doet goede zaken in Lier

Piet Raijmakers Jr, hier met Amberlina Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Azelhof in Lier begon gisteren de 2*-wedstrijd. Piet Raijmakers jr had een goede start. Hij won met Van Schijndel's Olaya Z (v. Ogano Sitte) de rubriek voor zevenjarige paarden. In de 1,40m hoofdrubriek van de dag werd hij derde op Van Schijndel's Amberlina (v. Tangelo vd Zuuthoeve).

De rubriek voor de zevenjarige springpaarden was een Twee Fasen-parcours. Meer dan de helft van de deelnemers bleven in de eerste foutloos. Piet Raijmakers reed op Van Schijndel’s Olaya Z een sterke ronde en finishte in de snelste tijd van 31,21 seconden. De Belg Christophe Vanderhasselt had op dat moment de leiding met Angelika Hero Z (v. Aganix Du Seigneur), maar Raijmakers was op de meet drie tiende sneller. Derde werd de Duitse Janina Blotz op Howard, een KWPN’er van Crespo VDL. Blotz eindigde 0,5 seconden achter de Belg.

1,40m-rubriek

In de hoofdrubriek van gisteren, een 1,40m-proef direct op tijd moest Raijmakers al vroeg van start met de Tangelo van de Zuuthoeve-dochter Van Schijndel’s Amberlina. Hij snelde foutloos rond en zette de tijd scherp op 61,63 seconden. Pas aan het einde van de rubriek met meer dan 110 combinaties werd Raijmakers voorbij gestreefd, eerst door Harry Allen met Dis Moi Tout De Clairbois (v. Ugano Sitte) foutloos in 60,92 seconden en vervolgens door Joao Victor Castro op Castle B Explosion (v. Waldo). De Braziliaan won in 59,53 seconden.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook