Ga naar hoofdinhoud

Piet Raijmakers jr: ‘Niet zo’n heet racebeest, maar toch best snel’

Het was nét niet snel genoeg voor het podium... Een vierde plaats voor Piet Raijmakers jr met zijn I'm special de Muze-nakomeling. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Toen hij aankwam op Zangersheide liep hij ze al tegen het lijf: een heel leger Ieren. Piet Raijmakers jr kwam alleen aan en had maar één paard bij zich, maar voelde zich niet geïntimideerd. "Pas maar op, ik heb een volbloed bij me, zei ik tegen ze. En uiteindelijk zat ik ze nog behoorlijk op de hielen."

I’m Specialized Z, een donkerbruine zoon van I’m Special de Muze uit een moeder van Commanchi, is gefokt door en in eigendom van Piets schoonvader, Rolf Das. “Die is nu helemaal gelukkig inderdaad.” Piet zelf is ook meer dan tevreden met het resultaat. “Ik ben hier met maar één paard, dus ik kwam wel met een doel. Maar dat het zo uit zou pakken had ik van te voren ook niet durven hopen.”

Op de hielen

Sneller had het niet gekund, volgens Piet. “De barrage verliep heel goed. Van één naar twee kon ik al direct een galopsprong minder maken en de rest ging ook heel vloeiend. Het is niet zo’n racebeest, dus die Ieren kon ik er niet zomaar afrijden. Maar met 35,80 zat ik de nummer 3 (35,75) wel heel dicht op de hielen. En ook met de nummer 1 scheelde het maar weinig. Helemaal top dus!”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.