Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse springruiters goed van start in Frankrijk

Harrie Smolders met Zinius Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de openingsrubriek in het 1,50 m was het Harrie Smolders die met Zinius (v. Nabab de Reve) na een spannende strijd op een tweede plaats eindigde. Het duo noteerde een tijd van 69,23 seconden. In het 1,40 m was het Kevin Jochems die met een derde plaats de beste Nederlander was. Met een tijd van 65,10 liet hij Frank Schuttert, Harrie Smolders en Jur Vrieling ruimschoots achter zich.

In de CSI 5* Prix 1.50m pakte Simon Delestre met Sultan de Beaufour (v. Cardento) de winst. Met een tijd van 69,09 seconden liet hij Harrie Smolders achter zich. Smolders en zijn Zinius eindigde na een spannende strijd uiteindelijk op een tweede plaats. De derde plaats ging naar de Zwitser Paul Estermann en de 10-jarige Curtis Sitte (v. Ogano Sitte) die hij rondstuurde in een tijd van 69.45 seconden.

Derde podiumplaats voor Kevin Jochems

In de 1,40 m-rubriek pakte Yves Roger en de 11-jarige Tesway de La Batia de zege met een tijd van 62,36. De tweede Fransman Nicolas Delmotte en Darmani van T Heike behaalden een tweede plaats in 63,90. De derde plek was voor Kevin Jochems en zijn nog maar 9- jarige Evita. Met een foutloze ronde en een tijd van 65,10. Ook de vierde plaats kleurde oranje, dankzij Frank Schuttert en La Fille Rouge (v. Couleur-Rubin). Ook Harrie Smolders (Monaco) en Jur Vrieling (Etoulon VDL) haalde de top tien met een respectievelijke achtste en negende plaats.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl / Uitslagen Longines Timing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook