Ga naar hoofdinhoud

Poolse ruiters domineren Grand Prix Poznan, Vrieling buiten de prijzen

Jur Vrieling met Zypern III Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jur Vrieling was op het CSI4* in Poznan goed op dreef, maar in de Grand Prix op zondag viel hij door een springfout van Zypern III (v. Casall) toch buiten de prijzen. Het hoofdnummer werd aangevoerd door de twee Poolse ruiters  Jarosław Skrzyczyński en Michał Kaźmierczak. De derde plaats had een Nederlands tintje, hier stond de Zirocco Blue-dochter Deep Blue Brigde S van Rupert Carl Winkelmann.

In de dertien man sterke barrage voerden de twee Poolse ruiters voor eigen publiek een felle strijd. Jarosław Skrzyczyński racete met zijn door Gestüt Lewitz gefokte Chacclana (v. Chacco-Blue) bijna drie tiende sneller over de finish dan Michał Kaźmierczak en Stakorado (v. Stakkato Gold). Skrzyczyński hield zijn goede vorm van de laatste tijd vast, met de negenjarige merrie won hij in november de 4* GP in Samorin en de wereldbekerkwalificatie in Leszno.

KWPN-merrie Deep Blue Bridge S

Vlak achter de twee Polen eindigde Rupert Carl Winkelmann, nog binnen een seconde, op de derde plaats met Deep Blue Bridge S. De Duitse springruiter heeft de tienjarige merrie van Zirocco Blue VDL sinds augustus onder het zadel en leverde zijn eerste aansprekende resultaat af in Poznan. De merrie is gefokt door J.C. Slob uit Eemshaven en werd met succes uitgebracht door Sven Fehnl. Fehnl won onder meer dit jaar de 3* Grand Prix van Linz-Ebelsberg.

Balkje voor Vrieling en Zypern

Voor Jur Vrieling en de Casall-zoon Zypern III viel het doek in het basisparcours door een springfout. Patrick Lemmen, de tweede Nederlander in de GP, kreeg met Eline Maria M (v. Diamant de Semilly) 16 strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook