Ga naar hoofdinhoud

Popeye Gerben Morsink snelt naar winst eerste onderdeel Senioren

Gerben Morsink met Navarone Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gerben Morsink zette zojuist het eerste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap voor de Senioren op zijn naam. In het 1,50m/1,55m Snelheid en Wendbaarheids-parcours stuurde Morsink als een ware Popeye zijn Navarone (v.Nabab de Reve) foutloos rond en pakte de overwinning. Winnaar van vorig jaar Frank Schuttert staat als tweede achter Morsink en Johnny Pals staat voorlopig op brons.

Van het 42-deelnemers kennende eerste onderdeel hielden er 15 de nul op het scorebord. De tweevoudig Nederlands kampioen (2003 en 2015) Leopold van Asten zette met VDL Groep Falco (v.Clearway) als zevende starter een snelle tijd neer van 75,35 en stond ook geruime tijd aan de leiding. Tot Gerben Morsink de graspiste van Mierlo betrad. Gerben moest behoorlijk wat zeilen bijzetten, maar toverde zijn Navarone foutloos rond in een super snelle tijd van 70,77.

Top drie

Vorig jaar begon Morsink met de bronzen positie na het eerste onderdeel en eindigde uiteindelijk op zilver na het laatste onderdeel. Dit jaar kon geen van zijn concurrenten onder de tijd van Morsink duiken en daarmee stelde de man uit Beuningen de overwinning in het eerste onderdeel veilig. Kampioen van vorig jaar Frank Schuttert deed een goede poging om Gerben van zijn troon te stoten. Schuttert klokte met zijn Lyonel (v.Little Joe) 71,91 en staat voorlopig op de zilveren positie. Johnny Pals en Fernando (v.For Pleasure) reden een vlotte strakke ronde, voerden het tempo in het tweede gedeelte van het parcours nog wat op en finishten in 72,41. Een voorlopige derde plaats werd voor het duo het uiteindelijke resultaat.

Beste zes

Bart Bles en zijn nieuwe troef Gin D (v.Clinton), die de ruiter sinds maart onder het zadel heeft, eindigden met 72,89 net naast het podium op een vierde plaats. Op een vijfde plaats eindigde Doron Kuipers en zijn Calido I-nakomeling Charley. De combinatie reed een foutloze ronde in 73,05 en doet nog vooraan mee voor de titelstrijd. Als laatste starters deden Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable (v.Chacco-Blue) nog een goede duit in het zakje en plaatsten zich met 73,22 nog bij de beste zes.

Val

De winnaar van het eerste onderdeel vorig jaar Jeroen Dubbeldam, pakte met Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v.Diarado) een zevende plaats. Net voor Willem Greve die met Zypria S (v.Canturo) achtste werd. Henk van de Pol (Looyman Z), Kevin Olsmeijer (Dalvaro) en Leopold van Asten (VDL Groep Falco) bezetten de plaatsen negen tot en met elf. Eric van der Vleuten begon erg goed met Snoes (v.Clarimo) in het parcours ontworpen door Henk Linders. Vroeg in het parcours ging het helaas mis voor de ruiter; een val in de overbouwde watersloot resulteerde helaas in uitsluiting voor Eric.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Popeye Gerben Morsink snelt naar winst eerste onderdeel Senioren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook