Ga naar hoofdinhoud

Razendsnelle Heijligers pakt 1,45m LR proef Lier

Rob Heijligers won zojuist de 1,45m Longines Ranking proef in het Belgische Lier. Na een 19-koppige barrage was de Nederlander zijn concurrenten te snel af. Mareille van Geel-Schroder en Daan van Geel eindigden ook bij de beste twaalf.

Hannes Ahlmann zette als eerste starter met Nerrado (v.Nekton) een tijd neer waar zijn concurrenten zich op stuk konden bijten. De tijd van de Duitser, 32,85, leek onklopbaar, totdat zijn landgenoot Johannes Ehning de baan binnenreed. Met C-Jay (v.Carthago Z) klokte de jongere broer van Markus 32,80 en nam de leiding over.

Speedy Gonzales

Ehning bleef aan de leiding tot onze landgenoot Rob Heijligers de ring betrad. Heijligers reed een super strakke barrage, gooide naar de laatste hindernis alle remmen los en stoof als Speedy Gonzales door de finish. De Nederlander klokte met Ffw88, of wel Effe wachten, (v.Azteca) een tijd van 31,55 seconden en greep daarmee de overwinning. De Duitser Rene Dittmer deed met Chesney (v.Indoctro) nog een goede poging, maar moest met zijn 32,75 toegeven en eindigde achter Heijligers. Ehning eindigde als derde en Ahlmann werd uiteindelijk vierde. Van Geel-Schroder eindigde met Flying Echo (v.Zento) als tiende en haar partner Daan van Geel (Djam) werd twaalfde.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook