Ga naar hoofdinhoud

Rentree Daniel Deusser in Duitse team in Nations Cup Rome

Christian Ahlmann (l.) en Daniel Deusser (r.) vormden samen met Meredith Michaels-Beerbaum en Ludger Beerbaum het bronzen team in Rio de Janeiro.

Na twee jaar afwezigheid is Daniel Deusser weer teruggekeerd in het Duitse springteam. Zondag maakte de FN-Sportchef bekend dat de nummer zes van de wereld de FN-deelnemingsovereenkomst had getekend. Deusser is direct door bondscoach Otto Becker opgesteld in het Nations Cup team voor Rome van 23 tot 26 mei. In het Duitse A kader ontbreekt nog Christian Ahlmann die nog geen beslissing heeft genomen om de deelnemingsovereenkomst te tekenen.

Daniel Deusser en zijn collega Christian Ahlmann zijn twee van de meest succesvolle springruiters van Duitsland, maar reden voor het laatst voor het Duitse team op de Olympische Spelen van 2016 in Rio waar ze brons wonnen. Het in België wonende tweetal weigerde daarna de FN-deelnemingsovereenkomst van het Duitse Olympisch Comité te ondertekenen. De twee springruiters hadden slechte ervaringen met de FN gehad in verband met dopinggevallen.

Straffen opgeschort

De deelnemingsovereenkomst eist onder andere dat iedere (be)handeling, supplement en medicijn, met uitzondering van hooi, stro, krachtvoer en water, moet worden bijgehouden. Elke nalatigheid werd onderworpen aan een contractuele boete. De FN heeft de straffen voor dit jaar opgeschort tot het geplande ronde tafel gesprek met alle belanghebbende.

Rentree in Rome

Voor Deusser een reden om zich weer te melden voor het Duitse team. De Stephex-ruiter zal de rode rijjas van zijn land weer aantrekken voor de Nations Cup-wedstrijd in Rome (23-26 mei). Naast Deusser heeft Bondscoach Otto Becker verder Katrin Eckermann, Christian Kukuk, Jörne Sprehe en Holger Wulschner opgesteld.

Bron Spring-reiter.de

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook