Ga naar hoofdinhoud

Riders Masters Cup: Shortlist bekend gemaakt door coach Guerdat

Harrie Smolders en Capital Colnardo. Foto Facebook Longines Masters
Met nog geen maand tot aan de start van de Longines Masters-competitie in New York heeft Philip Guerdat zijn shortlist voor de Riders Masters Cup bekend gemaakt, waarop ook twee Nederlanders staan. Guerdat's concurrent Robert Ridland van Riders USA heeft nog geen shortlist naar buiten gebracht.

De Riders Masters Cup is een echte strijd tussen ’s werelds twee grootste paardensport-machten, de Verenigde Staten en Europa, en het belooft een uitzonderlijke strijd te worden. Aan Guerdat’s shortlist voor de 4e editie zal het niet liggen. Zijn selectie is sterk genoeg om te winnen van de Amerikanen, die vastbeslotener zijn dan ooit om te winnen op hen eigen continent.

Twee Nederlanders

Op de shortlist staan jonge talenten en maar ook ruiters die zich al meermaals bewezen hebben op topniveau, waaronder ook twee Nederlanders. Van de topruiters zijn Denis Lynch (Ierland), Pius Schwizer (Zwitserland), ‘onze’ ruiters Harrie Smolders en Gerco Schröder, Darragh Kenny (Ierland), Emanuele Gaudiano (Italië) en Olivier Robert (Frankrijk) toegevoegd aan de lijst. De Belgische talenten Olivier Philippaerts en Pieter Clemens, en de 25-jarige Fransman Edward Levy behoren ook tot de geselecteerden waarvan er uiteindelijk vijf overblijven. De Europese coach heeft nu alle kaarten in handen om een ​​sterk en onoverwinnelijk team voor Riders Europe op te bouwen. Zoals Guerdat zelf duidelijk zei: “Als we deelnemen aan dit evenement, is het voor de overwinning! Ik twijfel er niet aan dat het Amerikaanse team meer strijdlustig dan ooit zal zijn, voor hun eigen fans en het tij probeert te keren na onze drie overwinningen.”

Bron: WOS/Riders Masters Cup/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.