Ga naar hoofdinhoud

Rieskamp-Goedeking wint ranking-proef Lier, Berber Dijkman in top tien

Berber Dijkman hier met Idrigill (v. Kannan) Foto: Jacquelien van Tartwijk

De 1,45m-rubriek, gisteren namiddag in Lier, kende een buitengewoon spannende barrage. Twintig ruiters leverden strijd om de hoofdprijs en punten voor de wereldranglijst. Tim Rieskamp-Goedeking kwam als winnaar uit de bus met de Chacco-Blue nakomeling Coldplay. Berder Dijkman pakte een tiende plek met Ferdinand W (v. Carthino Z).

Berber Dijkman moest al vroeg in de twintig man sterke barrage aantreden. Met de tienjarige Ferdinand W reed de amazone een steady, foutloze ronde in 36,14 seconden. Aan het eind bleek dat resultaat goed voor de tiende plaats.

0,1 verschil

Na Dijkman ging de een na de ander sneller en de onderlinge verschillen werden kleiner. Tim Rieskamp-Goedeking pakte de zege met Coldplay in een tijd van 33,14 seconden. De Duitser verbeterde de tijd Max Thirouin met Utopie Villelongue (v. Mylord Carthago) met 0,1 seconde. De Pool Przemyslaw Konopacki stuurde Volo’s Diamond (v. Stakkatol) naar de derde plaats in 33,39 seconden.

Top vijf

Ook de nummers vier en vijf, Christian Kukuk op Creature (v. Colestus) en Victoria Gulliksen met Best Boy 2 (v. Contagio), hadden nog geen seconde achterstand op de winnaar. Kukuk klokte 33,81 en Gulliksen 33,82 seconden.

Overige Nederlanders in barrage

Naast Berber Dijkman hadden ook Niels Bulthuis (Chicharito LS), Beau Schuttelaar (Hulde G), Maureen Bonder (Flierefluiter) en Pim Milder (Memphis Z) zich geplaats voor de barrage. Ze werden respectievelijk 15de, 16de, 17de en 19de door springfouten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook