Ga naar hoofdinhoud

Rupert Winkelmann pakt 5* openingsproef op MLSJ Thermal

Rupert Winkelmann en Conrad 155. Foto: ESI Photography

De Duitser in Amerikaanse dienst Rupert Winkelmann sprong gisteren met Conrad 155 (v. Cristallo I) naar de overwinning in de Lost Lake Farm CSI5* 1.40m Two Phase. Het duo versloeg 47 internationale deelnemers voor de overwinning in de eerste 5*-rubriek van de week. Met een derde plek was de KWPN'er Gakhir (v. Spartacus TN) onder Erynn Ballard het beste Nederlandse gefokte paard.

Maar liefst 36 van de 47 starts liepen een foutloze eerste fase. De meeste combinaties gebruikten de rubriek als opwarmer voor de rest van de week. Zestien ruiters hielden dan ook naar de eerste fase het voor gezien. Uiteindelijk was Rupert Winkelmann met Conrad de snelste van de veertien foutlozen. De Duitser klokte 34,78 seconden.

Met een tijd van 34,84 seconden werd de Canadese Amy Miller tweede op Christiano (v. Canoso). Haar landgenote Erynn Ballard volgde op de derde plaats met de KWPN’er Gakhir. Hun tijd van 35,46 seconden was nog binnen een seconde van de eerste plaats.

‘Eenvoudige strategie’

“Uiteindelijk was de strategie vrij eenvoudig, een snel, voorwaarts ritme aanhouden, kort wenden waar mogelijk, en een pas eruit laten waar mogelijk”, zei Winkelmann over zijn snelheidsfase met de negenjarige Oldenburgse ruin van Cristallo.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.