Ga naar hoofdinhoud

Sander Geerink wint in Wierden met ‘gruwelijk snel paardje’

Sander Geerink. Foto: FotoTrailer

De 42e editie van Indoor Wierden is voor de familie Geerink uitstekend van start gegaan. Sander Geerink won woensdagavond de 1,40m PS Nederland BV Prijs en zijn jongere broer Vincent werd vijfde in een internationaal gezelschap. Daarmee is Sander is op herhaling, want in 2016 opende hij het concours ook al met een overwinning. “Alleen bleef het er daar toen bij en hoop ik nu op nog wat mooie resultaten”, lacht de ruiter uit Gelselaar.

De toptien van de 1,40m rubriek bestond uit ruiters met maar liefst zeven verschillende nationaliteiten, waaronder ruiters uit Japan en Finland. Achter Geerink werd de Belg Thierry Goffinet op Tio De L’Huyne (v. Tinka’s Boy) tweede, voor de Brit Jonathan Dixon met de KWPN’er Fireball (v. Wittinger VDL) en de Ier Cameron Hanley op PMH Pollyanna (v. Marius Claudius). Vincent Geerink werd met Eranta (v. Warrant) vijfde.

‘Gruwelijk snel paardje’

Er werd echt gestreden om de hoofdprijs. De top vijf lag binnen een seconde van elkaar. “Toch heb ik voor m’n gevoel niet heel snel gereden”, vertelt Sander Geerink. “Ik heb een gruwelijk snel paardje. Ik had steeds de eerste afstand en pakte een paar keer een korte bocht. Dat was het. Niks geks gedaan, maar ik wist wel dat we kans maakten. Donderdagavond rijd ik hem in de 1,45m ranking proef en zaterdagavond in de Grote Prijs.”

‘Beetje opgegeven’

Sander Geerink’s troef heet Donner Ik (v. Deauville van T&L), in eigendom van zijn nieuwe (Nederlandse) sponsor SF Equestrian die ook Bart Bles voorziet van internationale springpaarden. De nieuwe samenwerking kwam als geroepen. De laatste internationale wedstrijd met meerdere paarden dateerde voor Sander Geerink al van begin dit jaar. “En toen brak er een andere tijd aan. Ik verkocht mijn vier Grand Prix-paarden Robinson, Bentley, Enorm en Something Special in één maand tijd. Toen die weg waren, had ik er niet heel veel schik aan om internationaal te rijden. Ja, ik ben nog wel met één paard in Geesteren geweest, omdat dat dichtbij is. Maar ik had het een beetje opgegeven. Normaal komt er altijd wel iets nieuws, alleen duurde het nu wat langer. Maar sinds anderhalve maand ben ik weer aan het rijden. Een mooie kans!”

Niet voor verkoop

Op stal staan nu drie paarden van SF Equestrian. “De bedoeling is om zover mogelijk te komen. Dat is de ambitie van de eigenaar. Bart heeft er een nieuw paard bij en voor mij kocht hij Expert, die door Sanne Thijssen is gereden. Die heb ik niet mee naar Wierden. Grand Canyon wel, die rijd ik in de Medium Tour finale. Weet je wat ook fijn is? Dat deze paarden niet verkocht hoeven te worden. Als handelaar word ik toch wel een beetje zenuwachtig als er een goed bod komt op mijn paard, maar dat hoeft niet meer.”

Siebe Kramer

In de Aan de Stegge Bouwbedrijf Goor Prijs op 1,35m niveau was er een Nederlandse top zes. Siebe Kramer op Donnafugata (v. Ginus) ging voorop, gevolgd door Gerben Morsink met Rapidash (v.Chaqui Z) en Emiel Richter op Sundance (v. Padinus).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook