Ga naar hoofdinhoud

Saut Hermès annuleert CSI5* Parijs vanwege coronavirus

Het prachtige Grand Palais in Parijs waar Saut Hermès gehouden wordt. Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

De organisatie van Saut Hermès in Parijs heeft  besloten de wedstrijd van volgende week af te lasten. De Franse overheid heeft net als in Nederland een verbod ingesteld op evenementen met meer dan duizend deelnemers in verband met het coronavirus.

“Deze beslissing, opgelegd door de huidige situatie, heeft op geen enkele manier invloed op onze gehechtheid aan de paardensport en onze toewijding aan de grootste internationale springruiters met wie we in 2021 weer zullen samenkomen,” zegt Axel Dumas, voorzitter van de wedstrijd.  “Het is belangrijk voor ons om door te gaan om een ​​gemeenschap van paardenliefhebbers in het centrum van Parijs samen te brengen,” besluit Axel Dumas.

Voorbereiding

Het evenement staat al meer dan tien jaar op de kalender en wordt onder het glazen dak van het Grand Palais in Parijs gehouden. De organisatie zegt zich bewust te zijn van de impact die dit kan hebben op de voorbereiding voor de FEI Wereldbeker finale en de Olympische Spelen. Al is natuurlijk de vraag of deze wedstrijden wel door zullen gaan.

Saut Hermès dankt zijn trouwe en enthousiaste publiek dat elk jaar in grote getale aanwezig is, evenals de ruiters, sponsors en het team dat de wedstrijd elk jaar mogelijk maakt.

Bron: Persbericht/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook