Ga naar hoofdinhoud

Schwizer en Delestre maken de dienst uit in Tetouan

Sander Geerink hier met Bentley N. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sander Geerink zette met Gran Canyon van HD (v. Cartani) een foutloze rit neer in de kwalificatie voor de WB-Grand Prix, die op zondag wordt verreden, maar was te langzaam voor plek in de top 5. Het duo was met de achtste plaats goed voor het beste Nederlandse resultaat. Pius Schwizer en Simon Delestre maakten samen de dienst uit in deze 1,45m-rubriek en eindigden allebei met twee paarden in de top vier.

Schwizer was de enige, die foutloos onder de 68 seconden bleef in deze rubriek. Met Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) zette de Zwitser een tijd neer van 67,08 seconden en met de KWPN’er Grand Cooper (v. Lord Z) finishte Schwizer in 67,65 seconden.

Delestre

Delestre was bijna anderhalve seconde langzamer met Ulane Belmaniere (v. Muriesco du Contentin) en klokte af op 69,05 seconden, goed voor de derde plaats. Met zijn andere paard Filou Carlo Zimequest passeerde de Fransman de streep met exact een seconde meer op de klok en sloot daarmee de top vier.

Top vijf

El Ghali Boukaa zorgde met Ugolino du Clos (v. L’Arc de Triomphe) voor het beste thuisresultaat in Tetouan, waar de eerste etappe van de Morocco Royal Tour deze dagen wordt gehouden. Het duo maakte met 70,54 seconden op de klok de top 5 compleet.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook