Ga naar hoofdinhoud

Schwizer snelt naar winst in 1.50m voor Robert en Whitaker in Oslo

Pius Schwizer, hier met About A Dream (v.Clinton) Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Pius Schwizer schreef vanochtend de 1.50m rubriek voorafgaand aan de Wereldbeker in Oslo op zijn naam. De Zwitser was in de 13-koppige barrage de concurrentie te snel af en verwees Olivier Robert en Robert Whitaker naar de tweede en derde plaats.

Op het moment dat Schwizer de ring betrad, stond Robert Whitaker met Dekato (v.Upgrade) aan de leiding. De Brit klokte een tijd van 37.30 en stond op winst. Schwizer wist wat hem te doen stond en dook met Balou Rubin R (v.Balou du Rouet) meer dan een seconde onder de tijd van Whitaker. Een tijd van 36.20 bezorgde de Zwitser uiteindelijk de winst.

Top drie

Als voorlaatste starter had Olivier Robert nog alle kaarten in handen om Schwizer de winst af te snoepen. De Fransman stuurde Eros (v.Querlybet Hero) snel rond in 36.69. Dit was echter tekort om de winst weg te kapen, maar bezorgde Robert toch een mooie tweede plaats. Robert Whitaker en Dekato eindigden uiteindelijk als derde voor Philipp Weishaupt en Coby (v.Contagio) die vierde werden. Bryan Balsiger pakte met Dubai du Bois Pinchet (v.Kashmir van Schuttershof) een vijfde plaats. Yuri Mansur en Everglade (v.Clinton), gefokt door H.J.A.M. Rotink uit Bentelo en tot 1.50m niveau opgeleid door Marriët Hoekstra, tekenden voor de zesde plaats in de 1.50m rubriek.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook