Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash wint afsluitende $ 500.000 Grote Prijs Wellington

Scott Brash
Scott Brash

De Schot Scott Brash sloot het twaalf weken durende Winter Equestian Festival (WEF) zondagavond in Wellington af met de overwinning in de met $ 500.000 gedoteerde Grote Prijs. De huidige leider van de wereldranglijst verdiende daarmee met zijn twaalfjarige Hello Sanctos (v. Quasimodo van de Molendreef) maar liefst $ 165.000 prijzengeld en zijn allereerste Rolex horloge. “Ik ben veel tweede geworden dit seizoen, dus het voelt als een echte beloning om de laatste rubriek te winnen”, aldus de tevreden ruiter.


Zeven combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage. Vier wisten hierin foutloos te blijven. Tweede werd Richie Moloney met Slieveanorra (v. Voltaire). De derde plaats ging naar Jessica Springsteen en Vindicat W (v. Guidam). Zij mochten respectievelijk $ 100.000 en $ 75.000 bijschrijven op hun bankrekening.

Ben Maher, landgenoot en grote concurrent van Scott Brash dit WEF-seizoen, maakte een onverwachte fout met Cella (v. Cento) waardoor hij niet doordrong tot de barrage. Toch ging hij niet met lege handen naar huis. Hij won dit seizoen vijf Grote Prijzen en won daarmee de $ 100.000 Rider Challenge.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook