Ga naar hoofdinhoud

Shane Carey’s Carambole-dochter Fecybelle naar Amerika verkocht

Shane Carey heeft niet lang kunnen genieten van de successen die hij behaalde met Fecybelle. De negenjarige dochter van Carambole, gefokt door Jan Greve uit Haaksbergen, is door eigenaresse Maria Gretzer verkocht naar Amerika. Internationale springruiter Karl Cook heeft Fecybelle aangeschaft en zal haar ook uitbrengen.

De negenjarige Carambole-dochter begon in augustus 2018 aan haar internationale carrière onder in Zweden wonende Ier Shane Carey. Jan Greve’s fokproduct werd destijds aangeschaft door de Olympische amazone Maria Gretzer. De Zweedse reed Fecybelle eerst zelf en won onder meer de finale van de Youngster Cup voor zesjarigen in Falsterbo.

Drie GP-zeges op rij

Onder Carey was Fecybelle uitermate succesvol op twee en drie sterren niveau. Van de 23 starts werd er 16 keer een top vijf klassering behaald met vijf overwinningen. Dit jaar werden drie Grand Prix op hun naam geschreven, twee keer in Sopot en in Aarhus, Vilhelmsborg. In februari reed Carey de laatste wedstrijd met Fecybelle in Lillestrøm en werd derde in de Grand Prix.

Klik hier voor alle resultaten van Fecybelle.

Bron Ridsport/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.