Ga naar hoofdinhoud

Shane Sweetnam snel in Welcome Stake

Shane Sweetnam met Indra Van De Oude Heihoef Foto: ©Sportfot

Shane Sweetnam was met de Belgische merrie Indra van de Oude Heihoef (v. Casantos) de snelste in de Welcome Stake op het CSI in Tryon. In de barrage bleef Sweetnam Sharn Wordley met Casper (v. Contender) een paar tiende voor. Lillie Keenan stuurde de KWPN'er Fasther (v. Vigo D’Arsouilles) naar de derde plaats.

Shane Sweetnam prees het parcours van Ken Krome, wat volgens de Ier nog ’tricky’ genoeg was. Toch begonnen twaalf combinaties aan hun barrage. Lillie Keenan trapte af in de barrage en zette direct met Bas Moerings voormalige paard Fasther een sterke tijd van 35,2 seconden neer.

Toch was direct na Keenan de Australiër Sharn Wordley net iets sneller. Op de Contender-zoon Casper klokte Wordley 35,19 seconden. Maar vervolgens werd die tijd weer verbeterd door Shane Sweetnam, die er met Indra nog 0,3 seconden van afsnoepte (34,857).

Daarna lukte het niemand meer om de top drie van het klassement te veranderen. Alleen Santiago Lambre was met de KWPN’er Dingeman (v. Nintender) nog iets sneller (34,27), maar hij kreeg een balk en werd daarmee negende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook