Ga naar hoofdinhoud

Simon Delestre’s Chadino vertrekt als leerpaard naar Amerika

Chadino (v.Chacco-Blue) met Simon Delestre in Omaha. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zeitgeist Equestrian van Sanjay Bagai en Phoebe Lang hebben Chadino (v.Chacco-Blue) aangekocht. De Chacco-Blue-zoon, gefokt op Schockemöhle's Gestüt Lewitz, werd gereden door Simon Delestre en zal nu zijn carrière in Amerika gaan vervolgen als leerpaard.

In 2016 nam Delestre de teugels over van de 14-jarige hengst en bracht Chadino succesvol tot 5*-niveau. In 2017 nam het duo deel aan de Wereldbeker-finale in Omaha en in 2018 de finale in Parijs. Het duo eindigde op het podium in de 3* van Valece, de  5* van Bordeaux, de 5* van Sopot, de 5* van Lausanne en de 5* van Berlin.

‘Vereerd en gezegend’

In een persbericht reageert Zeitgeist Equestrian: “We voelen ons vereerd en gezegend dat we dit geweldige paard van Simon Delestre konden bemachtigen. We hopen hem net zo gezond, gelukkig en goed aan het springen te houden als op de top stal van dhr. Delestre. Voor Phoebe, die hem zal gaan rijden, is het een geweldige kans om samen te werken met dit ervaren en getalenteerde paard. Dit is de logische volgende stap in de carrière van Phoebe.’

Bron: World of Showjumping/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook