Ga naar hoofdinhoud

Smolders en Dolinn derde in St Tropez, Deusser wint Grand Prix

Harrie Smolders met Dolinn. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De viersterren GP in Zuid Frankrijk telde maar liefst drie Nederlandse combinaties in de barrage. Harrie Smolders en de gretige Dolinn (v. Cardento) gingen tijdelijk aan kop, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met de derde trede van het podium. Ook Marc Houtzager en Sterrehof's Dante (v. Canturano) waren dubbel foutloos. Zij werden zesde. Maikel van der Vleuten en Dana Blue (v. Mr. Blue) waren de snelste vierfouters en tekenden voor plaats zeven.

De 4* GP over 1m55 ging uiteindelijk naar de een-na-laatste starter: Daniel Deusser en zijn Scuderia 1918 Tobago Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve). Met een bloedsnelle rit en een zeer krappe bocht na de combinatie reed de Duitser nog ruim 0,8 seconden van de tijd van Smolders af. Laatste starter Kevin Staut nestelde zich met Viking d’La Rousserie (v. Quaprice Bois Margot) vervolgens ook nog voor Smolders op plaats twee.

Afscheid Venezia d’Ecaussinnes

Na de GP nam het toppaard van Thierry Rozier, de vijftienjarige Venezia d’Ecaussinnes (v. Kashmir van Schuttershof) afscheid van de sport. Het duo had een tijdfout in de basisomloop van de GP en werd als tiende geklasseerd. Rozier liet eerder al weten dat hij zijn topsportcarrière beëindigt en afscheid neemt van zijn toppaarden. Rozier gaat zich voorlopig focussen op de handel en het coachen van ruiters.

U kunt hier de wedstrijd terugkijken –  barrage vanaf ongeveer 2:08:00

Uitslag
Bron: Horses.nl / Facebook

Thierry Rozier neemt afscheid van wedstrijdtoneel en toppaarden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.