Ga naar hoofdinhoud

Smolders en Escape Z tweede achter De Winter en Iron Lady

Harrie Smolders met Escape Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Harrie Smolders is met zijn tienjarige hengst Escape Z (v. Emerald) tweede geworden in de 2* rubriek over 1m40 in Lier. Smolders was lang de snelste in de barrage, maar werd uiteindelijk verslagen door de Belgische ruiter Jeroen de Winter die na de Nederlander voorbij galoppeerde met Iron Lady van t Meulenhof (v. Parco).

Eerste starter in de barrage van deze rubriek was Harrie Smolders met Escape Z, die in zijn voorkomen en springen steeds meer aan zijn vader Emerald doet denken. Vlekkeloos, snel reagerend en moedig denderde de vos naar de streep. Het duo bleef foutloos in 30,35 seconden, een tijd die stond als een huis.

Van der Schans zesde, Greve op zeven

Wout Jan van der Schans mocht als vierde starter de ring in met A S Bombay (v. Diamant de Semilly) Ze waren foutloos, maar hadden soms iets meer tijd nodig boven de sprong. De tijd van 32,64 seconden was uiteindelijk goed voor plaats zes. Benjamin Wulschner kwam met Bangkok Girl PP (v. Balou du Rouet) dichtbij de prestatie van Smolders, met name dankzij een loeisnelle laatste lijn. Hij werd derde. Willem Greve en Opium JW van de Moerhoeve TN (v. Kannan) verloren geen tijd, maar zagen halverwege een balkje vallen en werden zevende in de eindklassering. De Turkse ruiter Hasan Senturk reed met Carlchen 94 (v. Cascadello I) ook een snel rondje, dat goed bleek voor de vierde plaats.

De Winter laat zich niet afleiden

Laatste starter Jeroen de Winter moest even wachten, omdat zijn Poolse voorganger na een val er nog even illegaal een hindernisje achteraan pakte. De Winter liet zich niet afleiden en maakte verder geen fouten. Razendsnel finishte de Belg in 29,56 seconden en pakte de winst.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook