Ga naar hoofdinhoud

Smolders en Porter in top tien CSI5* Wellington

Harrie Smolders met Corrada Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Harrie Smolders en Lucas Porter reden vandaag in de 1,45m proef in Wellington de top tien binnen. De hoofdprijs van 11.800 dollar (10.590 euro) ging naar de Braziliaan Francisco Jose Mesquita Musa. In de 2* 1,45m was de Amerikaanse Laura Chapot de concurrentie te snel af. In beide rubrieken plaatste zich een KWPN'er bij de beste vijf.

In de 5* proef kwam Mesquita Musa met de Contagio-nakomeling Catch Me Imperio Egipcio het beste uit de bus. De Braziliaan reed de eerder door Simon Delestre gereden merrie twee seconden sneller dan de nummer twee, Catherine Tyree met haar BEC Lorenzo (v.Livello).

Top van het klassement

Achter Tyree eindigde Margie Goldstein-Engle met Dicas (v.Diarado) op een derde plaats. Lucas Porter plaatste zich bij de beste vijf in de proef. De jonge Amerikaan stuurde Diamonte Darco (v.Unbelievable Darco) naar een knappe vierde plaats. KWPN’er Dazermie (v.Zirocco Blue), het fokproduct van F.C.A. Aarts uit Tilburg, eindigde met de 21-jarige Emil Hallundbaek als vijfde. Harrie Smolders pakte met Corrada (v.Oklund) een achtste plaats in de direct-op-tijd rubriek.

CSI 2*

In de CSI2* stond Laura Chapot bovenaan met, de eerder door Cian O’Connor gereden, Chandon Blue (v.Chacco-Blue). Lacey Gilbertson eindigde als tweede achter Chapot met Baloppi en Fabio Leivas da Costa maakte met Randon Pleasure (v.For Pleasure) het podium compleet. Molly Ashe werd met Berdien Z (v.Bustique), die door Renske Kroeze tot 1,35m niveau opgeleid werd, vierde in het klassiek met barrage. KWPN’er Fantasy BB (v.Cardento) en ruiter Jonathan McCrea plaatsten zich als vijfde. Fantasy BB was in 2016 de veilingtopper met haar 380.000 euro in de Jumping Talent Sale op Jumping Amsterdam.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.