Ga naar hoofdinhoud

Smolders wint hoofdrubriek Lier met Emerald-zoon Escape Z

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De hoofdrubriek van de dag in Lier was zaterdag een 1m40 met barrage. Harrie Smolders nam met de achtjarige hengst Escape Z (v. Emerald) al snel in de barrage de leiding, dankzij een foutloze ronde in 29,21 seconden. De rest van de combinaties had de grootste moeite om de Nederlander en zijn bij meerdere stamboeken goedgekeurde hengst in te halen. Het werd de eerste internationale tweesterrenoverwinning voor Escape Z.

Ook Daniel Deusser kon er met zijn snelle Toulon-merrie Kiana van het Herdershof niet aankomen: 29,71 seconden. Victoria Gulliksen uit Noorwegen reed met KWPN-ruin David Guetta naar 30,03 seconden, goed voor het brons.

Dubbeldam krijgt balk

In totaal kwamen 18 combinaties aan de start in de barrage. Jeroen Dubbeldam reed met Kennedy Z (v. Kashmir van Schuttershof) een snelle ronde, maar de vos raakte onderweg een balk.

KWPN’ers doen het goed bij jonge paarden

Bij de vijf- en zesjarige paarden was er eerder vandaag een mooie vierde plek voor Pim Mulder met Jacky (v. Tinka’s Boy) en een vijfde plaats voor Just Chestnut (v. Harley VDL). De winst ging hier naar de Belg Tim Rieskamp – Doedeking met de zesjarige KWPN-merrie Ib Ecstasy (v. Eldorado van de Zeshoek).

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.