Ga naar hoofdinhoud

Snel, sneller, snelst: Deusser troeft concurrentie af, vijf Nederlanders in top 12

Daniel Deusser hier met Tobago Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Daniel Deusser schreef zojuist de Borek Prijs op zijn naam. In het progressief direct-op-tijd met Joker was de huidige nummer drie van de wereld zijn collega's te snel af. Vijf Nederlanders reden zich bij de beste twaalf in de 1,45m rubriek, met wederom Maikel van der Vleuten als beste Nederlander.

Deusser stuurde de Toulon-dochter Kiana van het Herdershof rond in 42,47 en dook daarmee onder de tijd van de op dat moment aan de leiding staande Peder Fredricson. De Zweed finishte met H&M Kirlo van den Bosrand (v.Cardento) in 43,11 en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Steve Guerdat maakte met Ulysse Des Forets (v.Col Canto) de top drie compleet met een tijd van 43,22.

Nederlanders rijkelijk aanwezig

In het klassement van de rubriek plaatsen vijf Nederlandse combinaties zich bij de beste twaalf. Maikel van der Vleuten verkeert het hele weekend al in bloedvorm en ook vanmiddag was Maikel de beste Nederlander. Van der Vleuten eindigde met Beauville Z (v.Bustique) als zevende net voor Leopold van Asten die met VDL Groep Falco (v.Clearway) achtste werd. Kevin Olsmeijer en Dalvaro (v.Calvaro) schopten het tot plaats tien en Marc Houtzager (Sterrehof’s Edinus) en Bart Bles (Gran Canyon van HD) werden elfde en twaalfde.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook