Ga naar hoofdinhoud

Snel, sneller, snelst: Deusser troeft concurrentie af, vijf Nederlanders in top 12

Daniel Deusser hier met Tobago Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Daniel Deusser schreef zojuist de Borek Prijs op zijn naam. In het progressief direct-op-tijd met Joker was de huidige nummer drie van de wereld zijn collega's te snel af. Vijf Nederlanders reden zich bij de beste twaalf in de 1,45m rubriek, met wederom Maikel van der Vleuten als beste Nederlander.

Deusser stuurde de Toulon-dochter Kiana van het Herdershof rond in 42,47 en dook daarmee onder de tijd van de op dat moment aan de leiding staande Peder Fredricson. De Zweed finishte met H&M Kirlo van den Bosrand (v.Cardento) in 43,11 en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Steve Guerdat maakte met Ulysse Des Forets (v.Col Canto) de top drie compleet met een tijd van 43,22.

Nederlanders rijkelijk aanwezig

In het klassement van de rubriek plaatsen vijf Nederlandse combinaties zich bij de beste twaalf. Maikel van der Vleuten verkeert het hele weekend al in bloedvorm en ook vanmiddag was Maikel de beste Nederlander. Van der Vleuten eindigde met Beauville Z (v.Bustique) als zevende net voor Leopold van Asten die met VDL Groep Falco (v.Clearway) achtste werd. Kevin Olsmeijer en Dalvaro (v.Calvaro) schopten het tot plaats tien en Marc Houtzager (Sterrehof’s Edinus) en Bart Bles (Gran Canyon van HD) werden elfde en twaalfde.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook