Baltic VDL en Vrieling winnen voor derde keer in korte tijd - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Baltic VDL en Vrieling winnen voor derde keer in korte tijd

Baltic VDL en Jur Vrieling - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
Jur Vrieling schreef vanochtend de eerste CSI5* rubriek in Stuttgart op naam met de KWPN-goedgekeurde Baltic VDL, die twee weken geleden in Oldenburg ook al twee proeven won. Van de 42 deelnemers hielden er tien een schone lei. Vrieling was uiteindelijk de snelste in de 1,45m direct op tijd proef en ging er met de overwinning vandoor.

Vrieling reed met Baltic VDL (v.Quaprice Bois Margot) een snelle ronde van 57,83 seconden en hield de nummer twee Charlotte Bettendorf op bijna een seconde achterstand. Bettendorf stond al geruime tijd aan de leiding toen Vrieling binnenreed. De ruiter uit Holwierde deed er een schepje bovenop en pakte de openingsproef. Bettendorf werd tweede met Ikea (v.Thunder van de Zuuthoeve) en Felix Haßmann pakte met SIG Chaccinus (v.Chacco-Blue) een derde plaats.

Nederlanders

In de CSI5* komen voor Nederland enkel Jur Vrieling en Angelique Hoorn aan de start. Vanavond om 18.00 vindt de eerste Wereldbeker kwalificatie plaats op 1,50m hoogte, waarin Vrieling met Dallas VDL (v.Douglas) start en Angelique Hoorn met Brego R’N B (v.Namelus R).

Bekijk hier het programma en de uitslagen.


Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook