Ga naar hoofdinhoud

Spencer Smith wint met paard van trainer Eric Lamaze

Spencer Smith met Happiness Foto Sportfot voor EEM
De jonge Amerikaan Spencer Smith opende gisteren de Longines Masters in Parijs met een klinkende overwinning in de 5* Masters One. Op het paard Happiness (v. Quadrillo) van zijn trainer Eric Lamaze kaapte de 22-jarige de eerste prijs weg voor de routinier Billy Twomey en Ardcolum Duke (v. Gypsy Duke). Voor het eerst werd gisteren in Parijs de 2* Masters Two in een rubriek verreden met de Masters One. In de 2* won Charlotte Bettendorf met de merrie Raia d’Helby (v. Fergar Mail). De Nederlanders speelden geen rol van betekenis.

De 1,45m Prix Hubside was gebouwd door Frank Rothenberger en 109 ruiters uit de Masters One en Two streden tegen de klok. In de 5* bleven acht ruiters foutloos met Spencer Smith als snelste op de in België gefokte Happiness. De Amerikaan had 53,09 seconden nodig de overwinning.

‘Liet haar gewoon haar ding doen’

“Ik reed een heel goede merrie en ik liet haar gewoon haar ding doen”, vertelde Smith na afloop. “Al mijn paarden zijn in vorm, de wedstrijd had niet beter kunnen beginnen.”

Leprevost’s Urano de Cartigny

Achter Smith eindigde Billy Twomey in 53,76 seconden op de tweede plaats met zijn veertienjarige Ier Ardcolum Duke. Felice Bertrand eindigde op de derde plaats met Urano de Cartigny. De Française heeft de tienjarige hengst sinds kort onder het zadel. De zoon van Diamant de Semilly werd eerder gereden door Penelope Leprevost en een korte tijd door Nicolas Delmotte.

Van der Vleuten en Verdi alleen tijdfouten

Maikel van der Vleuten was in de 5* de enige Nederlander en reed de hengst Verdi TN (v. Quidam de Revel) rustig en zonder hindernis fouten rond. Het paar kreeg drie tijdfouten en eindigden op de 22ste plaats.

Bettendorf wint 2*

Charlotte Bettendorf reed in de 2* naar een ruime zege met Raia d’Helby. De Luxemburgse amazone boekte vorige week ook al een zege met de merrie in Kronenberg. Bettendorf had het voordeel om als een van de laatste in de rubriek te rijden en kon haar plan maken. In 55,77 seconden legde ze het parcours af en bleef de nummer twee,  Jacques Helmlinger met Tonic des Mets (v. Ogrion Des Champs) bijna twee seconden voor.

Nederlanders in achterhoede

Lisa Bongers was de beste Nederlander op de 39ste plaats. Ze liep met Donbalian (v. Carthino Z) tegen vijf strafpunten aan. Demi van Grunsven, Rowen en Elise van der Mheen eindigden in de achterhoede.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Longines Masters

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.