Ga naar hoofdinhoud

Sprehe op kop in GP Kwalificatie, Nooren knap achtste

Lisa Nooren hier met VDL Groep Sabech d'Ha Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs hield Jörne Sprehe de overwinning in eigen land. De amazone was in de direct-op-tijd proef zeven honderdste van een seconde sneller dan de nummer twee. Lisa Nooren zette van de Nederlanders het beste resultaat neer door in de top acht te eindigen. 

Sprehe reed een super snelle ronde met Solero (v.Stakkato Gold) en klokte een tijd van 63,32 seconden. De amazone was hiermee nipt sneller dan de nummer twee David Will. Will kwam met Primus vom Neumuehler Hof (v.Perigueux) binnen in 63,39 seconden en moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Nooren in top acht

Charlotte Bettendorf maakte de top drie van de 1,50m rubriek compleet. De Luxemburgse stuurde haar Raia d’Helby (v.Fergar Mail) rond in 64,78 en pakte een derde plaats. De winnaar van de eventing in Wiesbaden, alleskunner Michael Jung, pakte met Fischerchelsea (v.Check In) in de GP kwalificatie een vierde plaats. “Onze” Lisa Nooren hield zich met haar 21 jaar sterk staande en eindigde met haar toppaard VDL Groep Sabech d’Ha (v.Qredo de Paulstra) als achtste in de proef.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook