Ga naar hoofdinhoud

Meyer-Zimmermann: ‘Amazones door FEI-regels gediscrimineerd’

Update
Janne Friederike Meyer-ZimmermannFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De FEI klopt zich al jaren op de borst met kansengelijkheid (voor mannen en vrouwen), diversiteit en inclusie. Maar op dat gebied is ook nog een wereld te winnen, meent de Duitse springamazone Janne-Friederike Meyer-Zimmermann. Zij verloor namelijkde helft van haar rankingpunten omdat ze haar babypauze verkortte.

Update 16.33 uur: daar moet wel bij opgemerkt worden dat Meyer haar punten had bevroren voorafgaand aan haar babypauze. Dat kunnen ruiters in geval van blessures of zwangerschap doen. Alleen in zo’n geval zijn de zes maanden pauze verplicht. Als de punten niet voorafgaand worden bevroren, kan een amazone die bevallen natuurlijk weer op concours wanneer ze wil.

Toch is Meyer boos op de FEI. “Vrouwen krijgen nu eenmaal de baby’s”, zegt Meyer. Daarom startte ze het initiatief EqualEquest, waarbij onder andere dressuuramazone Jessica von Bredow-Werndl (die dit jaar een baby verwacht), collega-springamazone Meredith Michaels-Beerbaum en para-amazone Gianna Regenbrecht zich bij aansloten.

Bizar dat vrouwen bestraft worden

Meyer krijgt bijval van de Duitse diversiteitsonderzoekster Bettina Rulofs. “Het is bizar dat vrouwen worden bestraft als ze vroeger terugkeren van zwangerschapsverlof.”

Van plaats 107 naar 270

En het gaat ook niet om een zuinige bestraffing: 50 procent van de behaalde rankingpunten voorafgaand aan de babypauze gaan de prullenbak in. In het geval van Meyer betekende dat ze zakte van plaats 107 op de FEI-ranking naar plaats 270.

Flexibele pauze zonder verlies van punten

Meyer pleit voor een flexibele babypauze van 4 tot 12 maanden met de mogelijkheid tot bevriezen van de rankingpunten voor die periode.

Bron: NDR

3 reacties op “Meyer-Zimmermann: ‘Amazones door FEI-regels gediscrimineerd’

  • Jan Jonas

    Mannen en vrouwen zijn gelijk . Een vrouw krijgt een kind maar de man krijgt ook een kind. Als je vrouwen hiervoor bestraft, moet je ook de man bestraffen. Als je als organisatie mannen voortrekt ontstaat er ongelijkheid tussen man en vrouw. Dus mevrouw Meyer heeft zeker hier een punt.

  • Marcel Dufour

    Janne heeft groot gelijk. FEI moet gewoon de punten bevriezen als een amazone zwanger is. Dat is de enige eerlijke remedie.

  • Maarten

    de FEI.is net als ambtenarij en politiek waarom makkelijk als het moeilijk kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook