Ga naar hoofdinhoud

Angelique Hoorn ziet toppaard Brego R’n B vertrekken

Angelique Hoorn met Brego R'n B. . Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Angelique Hoorn moet afscheid nemen van haar toppaard Brego R'n B (Namelus R x Gerlinus). De dertienjarige ruin is verkocht en vertrekt deze week naar de Verenigde Staten, zo meldt De Stentor. Daardoor heeft Hoorn haar deelname aan Indoor Brabant moeten cancellen.

“Hij stond bij mij om een keer verkocht te worden, dus helemaal onverwachts is het niet. Alleen, als het zo goed gaat hoop je dat je kunt blijven rijden. Ik keek uit naar het buitenseizoen met hem”, vertelt Angelique Hoorn. “Ik verwacht dat er een amateur op komt te zitten. Een vervelend moment is het wel, want ik verwachtte niet dat ik in Den Bosch mocht rijden.”

Rentree internationale top

Hoorn kreeg Brego van eigenaar Arjen Vos in augustus 2017 onder het zadel en klopte na jarenlange afwezigheid weer aan bij de internationale top. Na de zevende plaats op het NK van 2018 maakte ze later dat jaar in de Nations Cup van Hickstead haar rentree in het Nederlands team. De combinatie werd door bondscoach Rob Ehrens ook opgesteld voor de Nations Cup in Dublin en werd toen zevende in de vijfsterren Grote Prijs. De laatste internationale van het duo was vorige maand in Neumünster, daar sprong het duo in de Grote Prijs naar de fraaie vierde plek.

Interview Hoorn en Ehrens

Onze collega’s van ClipMyHorse.tv maakten vorig jaar op Jumping Indoor Maastricht een item over de comeback van de olympisch amazone. Naast Hoorn kwam daarin ook bondscoach Rob Ehrens aan het woord. Bekijk hier het item terug:

Bron: DeStentor/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook