Ga naar hoofdinhoud

Angelique Hoorn ziet toppaard Brego R’n B vertrekken

Angelique Hoorn met Brego R'n B. . Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Angelique Hoorn moet afscheid nemen van haar toppaard Brego R'n B (Namelus R x Gerlinus). De dertienjarige ruin is verkocht en vertrekt deze week naar de Verenigde Staten, zo meldt De Stentor. Daardoor heeft Hoorn haar deelname aan Indoor Brabant moeten cancellen.

“Hij stond bij mij om een keer verkocht te worden, dus helemaal onverwachts is het niet. Alleen, als het zo goed gaat hoop je dat je kunt blijven rijden. Ik keek uit naar het buitenseizoen met hem”, vertelt Angelique Hoorn. “Ik verwacht dat er een amateur op komt te zitten. Een vervelend moment is het wel, want ik verwachtte niet dat ik in Den Bosch mocht rijden.”

Rentree internationale top

Hoorn kreeg Brego van eigenaar Arjen Vos in augustus 2017 onder het zadel en klopte na jarenlange afwezigheid weer aan bij de internationale top. Na de zevende plaats op het NK van 2018 maakte ze later dat jaar in de Nations Cup van Hickstead haar rentree in het Nederlands team. De combinatie werd door bondscoach Rob Ehrens ook opgesteld voor de Nations Cup in Dublin en werd toen zevende in de vijfsterren Grote Prijs. De laatste internationale van het duo was vorige maand in Neumünster, daar sprong het duo in de Grote Prijs naar de fraaie vierde plek.

Interview Hoorn en Ehrens

Onze collega’s van ClipMyHorse.tv maakten vorig jaar op Jumping Indoor Maastricht een item over de comeback van de olympisch amazone. Naast Hoorn kwam daarin ook bondscoach Rob Ehrens aan het woord. Bekijk hier het item terug:

Bron: DeStentor/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook