Ga naar hoofdinhoud

Aquila HDC weer terug op niveau

Patrice Delaveau met Aquila HDC Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Aquila HDC (v. Ovidius) raakte vorig jaar in aanloop naar de Wereldruiterspelen in Tryon geblesseerd en stond daardoor enkele maanden langs de zijlijn. In januari vertelde Patrice Delaveau dat hij hoopte dat de ruin nog zo'n twee maanden nodig had voor hij weer terugkwam in de ring en inmiddels heeft het duo weer op hoog niveau gesprongen.

Eind februari nam de Franse ruiter Aquila alweer een paar keer mee en liet hem wat oefenrondjes lopen in 1,30m- en 1,40m-rubrieken, maar afgelopen weekend heeft de vosruin weer een Grote Prijs gelopen.

Deauville

Delaveau nam Aquila afgelopen weekend mee naar een nationale wedstrijd in Deauville. Vrijdag sprong hij al goed en foutloos, maar zondag deed hij daar nog een schepje bovenop in de 1,50m-GP en werd tweede. “Ik ben erg blij met zijn rentree in de sport”, vertelt Delaveau op GrandprixReplay. “Het ging hem gemakkelijk af, maar je merkt dat hij net nog wat routine mist, dus ik ben er ook nog niet voor de volle honderd procent voor gegaan.”

Saint-Tropez en La Baule

Aquila krijgt nu eerst twee weken vrij en daarna wil Delaveau de vos meenemen naar de 4*-wedstrijd in Saint-Tropez en naar de landenwedstrijd in La Baule.

Bron: GrandprixReplay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.