Ga naar hoofdinhoud

Axel Verlooy in één klap tien paarden rijker

Bob Young van Townhead Stud heeft al zijn wedstrijdpaarden verkocht aan Axel Verlooy van Euro Horse in Grobbendonk. Het gaat om tien paarden die onder de Britse amazone Emma Stoker actief waren in de sport.

Alleen Scott Brash zijn voormalige GP-paard Hello Annie (v. Contendro I) en Townhead Tallulah V (v. Tabasco LS) heeft Axel Verlooy niet gekocht. Beide merries worden in Groot-Brittannië ingezet voor de fokkerij.

Tien paarden

De paarden die wel naar Euro Horse komen zijn de achtjarige merrie Balkana du Tillard (v. Kannan), de vijfjarige merrie Carisma II (v. Contendro I), de vijfjarige Chico II (v. Cador), de achtjarige merrie Cool Cash (v. Cadensky) die begin van dit jaar een 1,50 m.-rubriek won in Vilamoura, de zevenjarige KWPN-merrie Happynes (v. Eldorado van de Zeshoek TN), de zesjarige KWPN’er Illonois (v. Zambesi TN), de zevenjarige Milton (v. Emerald, uit dezelfde moeder als GC Atlanta Z en Jupiter VG), de zesjarige Q Seven (v. Quaid), de vijfjarige merrie Skylandria Z (v. Super Trooper de Ness) en Townhead Ballulah. Deze tienjarige dochter van Cartani won afgelopen maart twee rubrieken op CSI Vilamoura.

Sportieve aderlating

Voor de Britse amazone Emma Stoker betekent de verkoop een sportieve aderlating.

Bron: Horseman/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook