Ga naar hoofdinhoud

Ayade de Septon et HDC van Kevin Staut naar Valentine Delaveau

Kevin Staut met Ayade de Septon et HDC Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Le haras de Coudrettes kondigde aan dat de zestienjarige dochter van Patrice Delaveau de teugels van Ayade de Septon et HDC (v. Wandor van de Mispelaere) over zal nemen van Kevin Staut.


Het nieuws kwam onverwacht en werd als volgt onderbouwd door HDC: “Ayade is anders dan de andere paarden en een volwaardig lid van de familie geworden. Na zeven jaar op het hoogste niveau gelopen te hebben onder Kevin Staut verdient ons popje het om even op adem te komen en met Valentine onderdeel te worden van het Franse juniorenteam”.

Half miljoen prijzengeld

Ayade de Septon heeft haar gehele internationale carrière gelopen onder de Franse nummer één Kevin Staut. In zes jaar tijd heeft de dertienjarige van Wandor van de Mispelaere nakomeling vijftien internationale evenementen gewonnen, waaronder de Longines Speed ​​Challenge in Parijs in 2017. In februari dit jaar werd het duo derde bij de Speed Challenge in Hong Kong. Dankzij haar vele successen heeft de kleine merrie niet minder dan € 547.338 aan prijzengeld gewonnen.

Bekijk hier het filmpje van het optreden in Hong Kong:

Bron: Horses.nl/Grandprix Replay

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook