Ga naar hoofdinhoud

Bacardi VDL en Edwina Tops-Alexander maken debuut in Gorla Minore

Bacardi VDL, hier met Janika Sprunger Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Sinds een aantal weken heeft Edwina Tops-Alexander de 13-jarige, voorheen door Janika Sprunger gereden, Bacardi VDL (v.Corland) onder het zadel. In Gorla Minore verscheen het duo voor de eerste keer aan de start, meldde St.Georg vanmiddag.

Edwina en Bacardi VDL begonnen op het 1,35m en kwamen met enkel een tijdfout aan de finish. Vandaag sprong het duo foutloos rond in het 1,40m.

Bacardi VDL

Bacardi is een 13-jarige KWPN hengst van Corland uit een Kannan-moeder. In 2013 won de hengst als zevenjarige onder Jos Lansink zilver op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken. Kort daarna nam Sprunger de teugels over van Lansink, waarna de hengst zich tussen de absolute wereldtop wist te vestigen. In 2017 sprong het duo de eerste vijf-sterren wedstrijden waarin meerdere mooie prijzen op naam van Sprunger en Bacardi kwamen. Vorig jaar won de combinatie de Wereldbeker-wedstrijd van Dubai en werd derde in de Wereldbeker van Sharjah.

Van Sprunger naar Tops

Medio februari werd bekend dat Bacardi de stallen van Tops had betrokken, en kort daarna dat Tops-Alexander zelf in het zadel van de hengst plaats ging nemen. De spectaculair springen Bacardi is niet het eerste toppaard dat van Sprunger naar Tops verhuisd is. Haar toppaard Palloubet d’Halong (v.Baloubet du Rouet) waarmee Janika tweede werd in de Rolex Grand Prix van Aken in 2013, werd ook aangekocht door Tops en daarna doorverkocht naar Qatar.

Bekijk hieronder de video van Bacardi en Edwina Tops-Alexander:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bacardi jumping today !! #bacardivdl #amerigosaddles #loropiana #equestrianrider #parlantiboots #instagram #staltopsteam #lamicell #sttropezpirates

Een bericht gedeeld door Edwina Tops-Alexander-Offical (@edwinatopsalexander) op

Bron: St.Georg/Instagram/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.