Ga naar hoofdinhoud

Bart Bles klasse apart in Grote Prijs van Abu Dhabi

Bart Bles met Kriskras DV, CHIO Aken 2021. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bart Bles heeft met Kriskras DV (Cooper van de Heffinck x Kashmir van Schuttershof) de Grote Prijs van Abu Dhabi gewonnen, die tevens geldt als wereldbeker-kwalificatie. De ruiter stuurde de twaalfjarige BWP-hengst in 41,23 seconden foutloos over de finish en troefde Abdullah Mohd Al Marri daarmee met ruim drie seconden af. De ruiter uit de Verenigde Arabische Emiraten werd tweede met Sama Dubai FBH (Stakkato x Landcapitol).

Tien van de ruim veertig combinaties kwalificeerden zich voor de tweede ronde van het 1,50/1,60m-parcours. De helft daarvan bleef in de tweede manche foutloos, waarvan er vier dankzij een foutloze eerste manche op nul bleven. Amre Hamcho uit Syrië, die als zevende aan de start kwam, finishte met Vagabon des Forets (Corofino x Richebourg) in 46,44 seconden, maar die tijd werd direct door de volgende starter, Jörg Naeve, aangescherpt naar 45,94 seconden.

Bles flikt het

Abdullah Mohd Al Marri wist wat hem te doen stond en loodste de Hannoveraanse merrie behendig door het parcours. Met 44,56 op de teller nam hij de leiding van zijn Duitse concurrent over. Daarna was het de beurt aan Bart Bles, die met het mes tussen de tanden een scherpe rit neerzette. Hij snoepte ruim drie seconden van de tijd van zijn voorganger af. De overwinning leverde hem een kleine 30.000 euro op.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.